Menu

Plan je reis

STEL ZELF JE BRAZILIE REIS SAMEN

Met behulp van onze reispakketten kan je zelf jullie Brazilie trip personaliseren en individueel samenstellen.

Een voorbeeld van hoe de pakketten te combineren zijn, kijk dan bij onze rondreizen

Selecteer je soort reis en maak een ideale combinatie van natuur, strand, cultuur en actief.
Eenmaal de pakketten gekozen, zorgen wij voor de transfers met gidsen bij aankomst op de verschillende bestemmingen alsook voor de binnenlandse vluchten.
Soms is het goedkoper hiervoor de “ Brazilian Airpass “ aan te schaffen

Vanzelfsprekend adviseren we je graag bij het samenstellen van jouw ideale reisroute. Bij elke bouwsteen geven we suggesties hoe je je route in Braziliëkunt vervolgen. Mocht je er niet uitkomen, neem dan gerust contact met ons op, zodat onze Brazlië reisspecialisten hun ervaringen met je kunnen delen en je kunnen adviseren.

brazil-map

Wat is de beste tijd om Brazilië te bezoeken?

De beste tijd om Brazilië te bezoeken is van september tot november. Gedurende deze tijd zijn de temperaturen mild, zijn er niet zoveel toeristen en zijn de hotels aan een ideale prijs. Maar dankzij het aangename, tropische klimaat van Brazilië is elk seizoen van het jaar een fantastische tijd om de hoogtepunten van het land te verkennen.
Hoewel Brazilië een warme bestemming is, is het ook een uitgestrekt land met verschillende regio’s die kunnen leiden tot iets verschillende klimaten en seizoenen. Over het algemeen is de Braziliaanse winter (juni – augustus) het laagseizoen, waardoor het minder druk is in de grote steden en dorpen, met minder vochtigheid en dus een blauwere lucht. De zomer (december – maart) wordt het hoogseizoen genoemd, met levendige stranden, evenementen en tal van culturele festiviteiten, zoals het beroemde carnaval. Voor de andere populaire regio’s van Brazilië, waaronder het Amazonegebied, hebben de seizoenen weinig invloed en bieden het hele jaar door unieke tours en ervaringen.

Is Brazilië veilig om te bezoeken?

Ja, Brazilië is veilig om te bezoeken! Maar net als in elk ander land zijn er delen waar de criminaliteit zich concentreert. Net als thuis, waar u niet geneigd bent om bepaalde delen van een stad te bezoeken, zult u als toerist in Brazilië niet op deze plaatsen stuiten. Bovendien weten uw gidsen waar u wel – en waar u niet heen moet gaan!
Is Brazilië een goede bestemming voor een huwelijksreis?
Ja! Brazilianen zijn erg romantisch en er zijn grenzeloze mogelijkheden! We luisteren naar uw voorkeuren, maar we vermelden graag dat er romantische stranden zijn ver weg van alle drukte of stellen een strand- of bergbungalow speciaal voor u voor. Meestal kiezen pasgetrouwde stellen ervoor om een rondreis door Brazilië te maken en op een van die bestemmingen te eindigen.
Hoe is het eten in Brazilië? Is het veilig?
Het traditionele eten in Brazilië is gemaakt voor de harde werkers: Veel koolhydraten en proteïnen. Vlees en aardappelen, maniok, rijst en bonen. Restaurants zijn tegenwoordig veel creatiever! U ziet ook alle ingrediënten die in Brazilië werden gebruikt voordat de Europeanen kwamen. Het ontbijt zit vol tropische vruchten. Maar die heerlijke frisse salade waar u zo naar verlangt, ontbreekt misschien verdacht veel op de menukaarten. Veel groene groenten zoals boerenkool, ja, maar zelden een verse salade omdat dat niet als veilig voedsel wordt beschouwd. Al het andere is gekookt en veilig. Veganistische en vegetarische opties zijn meer en meer te vinden. São Paulo heeft een zeer verfijnde restaurantscene! Rio de Janeiro is traditioneler.

Hoe plan ik een reis naar Brazilië?

Plan een reis naar Brazilië door te praten met een van onze zeer gespecialiseerde reisadviseurs! Vergeet niet dat het allemaal om u draait: Vertel hen over uw voorkeuren, bucketlist plaatsen of activiteiten die u graag zou willen doen. De reisadviseur zal dan een reisroute voorstellen die speciaal voor u is samengesteld!

Wat is de beste Brazilië Tour?

Brazilië is net zo’n groot land als de Verenigde Staten. De beste rondreis is dus een rondreis die uw interesses combineert in een uitgebreide rondreis zonder te proberen om alles in één grote reisroute te stoppen. Denk aan natuur, wilde dieren, avontuur, kunst, architectuur en geschiedenis. Brazilië heeft het allemaal. Ongeacht uw interesses, er is een perfecte rondreis voor u! Praat met een Brazilië reisspecialist en laat hen weten wat uw voorkeuren zijn. Reisadviseurs die alleen gespecialiseerd zijn in Zuid-Amerika gaan verder dan het op maat maken van een reis, ze zullen vinden en aanbevelen wat het beste bij u past. Ze zullen met u praten over eerdere reiservaringen, uw reisstijl, en dan gaan ze van daaruit verder.

Hoe veilig is vliegen in Brazilië?

Heel veilig, net zo veilig als in de VS of Europa. De grootte van het land heeft ervoor gezorgd dat vliegen voor Brazilianen de favoriete manier van reizen is geworden, net als in de VS. Braziliaanse luchtvaartmaatschappijen hebben codesharing met internationale luchtvaartmaatschappijen, Gol Airlines is gedeeltelijk eigendom van Delta. Latam maakt deel uit van de OneWorld. Azul is een andere goede luchtvaartmaatschappij. Concurrentie houdt de normen hoog, de prijzen laag, en de vluchten op tijd!
Heb ik inentingen nodig voor Brazilië?
Ja, alle die u thuis nodig heeft en nog een paar om gezond te blijven in Brazilië, vooral een vaccinatie tegen Gele Koorts. Zonder het certificaat van inenting tegen Gele Koorts mag u niet doorreizen naar sommige andere landen. Als u ouder bent dan 60 jaar, of u kunt de vaccinatie om een andere reden niet krijgen, dan kan uw arts u waarschijnlijk een uitzondering geven. Dan neemt u die uitzondering mee in plaats van het certificaat. Voor een bezoek aan het Amazonegebied wordt ook malaria profylaxe sterk aangeraden.

Uw reisadviseurs kunnen u in de juiste richting sturen, maar uiteindelijk kan alleen uw arts op basis van actuele informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie en de Centers for Disease Control beslissen. Mocht u iets overkomen, dan zult u (als buitenlander) altijd naar het dichtstbijzijnde privé-ziekenhuis worden gebracht. Alle privé-ziekenhuizen leveren vergelijkbare zorg als uw ziekenhuizen thuis. In geval van tropische ziekten zijn ze veel beter voorbereid!